Ευχαριστούμε, Ιρλανδία!

E-mail Εκτύπωση PDF

Ευχαριστούμε, Ιρλανδία!


irlandia


 









Οι Έλληνες φημίζονται για την φιλοξενία και το θερμό του χαρακτήρα τους.

Στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Βόρειο Ιρλανδία αποδείχθηκε πως έχουν ισάξιους

ανταγωνιστές στη δυτική εσχατιά της Ευρώπης.

Αποστολή του 1ου ΓΕ.Λ. Καλύμνου, αποτελούμενη από τον διευθυντή Νικόλαο Κορφιά, τη συντονίστρια Ειρήνη Πουγούνια, τους εκπαιδευτικούς Γιάννη Μάγκο (χημικό) και Άννα Πάου (φιλόλογο), και τις μαθήτριες Ελένη Μάγκου, Λουκία Μαλλιά, Μαρία Παπαμιχαήλ, Ελεούσα Τζερέτα, Μαρία Φιλίτση, Αγγελίνα Χατζησμάλη, ταξίδεψε στο Lurganτης Βορείου Ιρλανδίας στα πλαίσια του έργου i-Dealτου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και συμμετείχε στις δραστηριότητες που είχε οργανώσει το σχολείο StRonan?sCollegeκατά το διάστημα από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Iρλανδοί συνάδελφοι και οι οικογένειες που θα φιλοξενούσαν τις μαθήτριες μας, μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Μπέλφαστ κρατώντας με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία. Στην τελετή έναρξης τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου παρίστατο ο Υπουργός Παιδείας της Βορείου Ιρλανδίας και ο δήμαρχος της πόλης Lurgan, οι οποίοι στις σύντομες ομιλίες τους εξήραν τη σημασία του προγράμματος. Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τοπικούς χορούς και τραγούδια και, εν συνεχεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν σε μια ωριαία δραστηριότητα  με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το θέμα των εργασιών για την τρέχουσα σχολική χρονιά αναφέρεται αποκλειστικά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ακολούθησε ξενάγηση στις ομολογουμένως εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του σχολείου και πλούσιο γεύμα στο εστιατόριο του σχολείου. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες τις μέρες της φιλοξενίας μας η διεύθυνση του σχολείου είχε προνοήσει για την παροχή δωρεάν γεύματος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του προγράμματος. Ευχαριστούμε εκ καρδίας.

 

Τις επόμενες μέρες τα παιδιά απασχολήθηκαν σε τοπικές επιχειρήσεις ενώ οι εκπαιδευτικοί δίδαξαν μαθήματα της ειδικότητάς τους και επιμορφώθηκαν στην χρήση των νέων τεχνολογιών. Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έγινε παρουσίαση από όλες τις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες των εργασιών της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και αναπτύχθηκαν τα θέματα που θα μελετηθούν από τους μαθητές τη φετινή χρονιά. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους θα παρουσιαστούν επίσημα στην επόμενη συνάντηση των ομάδων στο Senftenbergτης Γερμανίας τον Απρίλιο του 2016.

 

Δια του παρόντος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μία σειρά ανθρώπων για τα όσα πρόσφεραν στην ελληνική ομάδα όλο το διάστημα της παραμονής μας στην Ιρλανδία. Αρχικά, θερμές ευχαριστίες στον γενικό συντονιστή PhilipBruntκαι τη συντονίστρια του προγράμματος για το ιρλανδικό σχολείο, AlineTchekmeian-Imam?  στη διευθύντρια του σχολείου, κυρία MicheleCorkey, στους συναδέλφους MichaelFinn, MargueritteTierneyκαι στους λοιπούς εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα. Και τέλος, ευχαριστούμε τις οικογένειες που φιλοξένησαν τις μαθήτριες μας και τις έκαμαν να νιώθουν πως έχουν ένα δεύτερο σπίτι στην Ιρλανδία.

 

Η συγκίνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά την ώρα του αποχωρισμού. Οι όμορφες εικόνες από το ιρλανδικό τοπίο και οι αναμνήσεις από τους ζεστούς ανθρώπους της χώρας έκτοτε μας συντροφεύουν. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στην Ελλάδα! 

12096034 1049046651802762_7079943302153929400_n12106958 1049046635136097_3451638103684647479_n

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 20:39  

Ρολόι

Εορτολόγιο

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους