Ταξίδι στην Χώρα των Κάστρων

E-mail Εκτύπωση PDF

Άρθρο Εφημερίδας <Ταξίδι στην Χώρα των Κάστρων >

 

Άρθρο στην <<Ροδιακή>> 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2016 21:45
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για οργάνωση ημερήσιας ? εκδρομής στην Λέρο.

Το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα ταξιδιωτικά γραφεία, για την οργάνωση ημερήσιας εκδρομής . Τα στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την υποβολή προσφορών είναι τα ακόλουθα.

  1. 1.Προορισμός : Λέρος
  2. 2.Αριθμός συμμετεχόντων:μαθητές και 10 συνοδοί καθηγητές.
  3. 3.Μεταφορικά μέσα: 1) Πλοίο (Νήσος Κάλυμνος) για μεταφορά από το λιμάνι της Καλύμνου προς Λέρο και αντίστροφα. Λεωφορεία από λιμάνι Λέρου για περιήγηση σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.
  4. 4.Πρόγραμμα εκδρομής:

? ? ?  Παρασκευή 25/11/16: Αναχώρηση?  από Κάλυμνο στις ? 08:00π.μ ? με το πλοίο Νήσος Κάλυμνος . ? Άφιξη στο Λακκί της Λέρου. Παραμονή στο Λακκί για περίπου 1 ώρα, επιβίβαση στα λεωφορεία με προορισμό την Μερικιά, στην συνέχεια επίσκεψη στο Κάστρο, στην Αγιά Κιουρά, Άλυντα για επίσκεψη στον Πύργο Μπελένη και φαγητό, Αγία Μαρίνα και αναχώρηση για Λακκί. ? Αναχώρηση από Λακκίγια Κάλυμνο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους στη Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου (Ενορία Αναστάσεως, Κάλυμνος, Τ.Κ. 85200) ? έως την Δευτέρα 07/11/2016 και ώρα 12:00.

Οι προσφορές θα είναι κλειστές και θα αναγράφεται η συνολική τιμή καθώς και η επιβάρυνση ανά μαθητή, ώστε οι προσφορές να είναι οικονομικά και ποιοτικά συγκρίσιμες.

Μαζί με την κάθε προσφορά κατατίθεται απαραιτήτως από το τα ταξιδιωτικό γραφείο και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

Παρακαλούμε να αναρτήσετε την προκήρυξη στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπ/σης Δωδ/σου.

Ο Διευθυντής

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?  Κορφιάς Νικόλαος

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2016 07:38
 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων για την ολοκλήρωση του έργου i-Deal του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, αποστολή του 1ου ΓΕ.Λ. Καλύμνου μετέβη στην πόλη Senftenberg της Γερμανίας.

12107179_10205909398475395_487405295832050660_n

Άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kalymnosola 

Άρθρο της εφημερίδας Ροδιακή

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Μάιος 2016 17:23
 

ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για οργάνωση ημερήσιας εκδρομής στις Ελιές. ?? 

Το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα ταξιδιωτικά γραφεία, για την οργάνωση ημερήσιας εκδρομής στις Ελιές Καλύμνου.

  1. 1.Προορισμός : Ελιές Καλύμνου
  2. 2.Αριθμός συμμετεχόντων:μαθητές165 και 10 συνοδοί καθηγητές.
  3. 3.Μεταφορικά μέσα:Λεωφορεία από 1ο ΓΕΛ Καλύμνου στις 08:30πμ για Ελιές και επιστροφή στις 12:30μμ. από Ελιές για 1ο ΓΕΛ Καλύμνου.
  4. 4.Ημέρα εκδρομής: Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.

?? 

Οι προσφορές να κατατεθούν σε κλειστό φάκελλο στο γραφείο του Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου κ. Κορφιά Νικολάου έως την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 στις 11:00 ώρα πμ.

Μαζί με την κάθε προσφορά κατατίθεται απαραιτήτως από το τα ταξιδιωτικό γραφείο και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

Ο Διευθυντής

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??  Κορφιάς Νικόλαος

 

Το 1ο ΓΕ.Λ. πρωτοπόρο στις δράσεις του Erasmus+

E-mail Εκτύπωση PDF

Untitled-1

 

Το σχολείο μας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα μέσης εκπαίδευσης που στα χρονικά του θεσμού Erasmus+ στην Ελλάδα απέστειλε αντιπροσωπεία τεσσάρων μαθητών στο εξωτερικό σε μακρόχρονη κινητικότητα. Συγκεκριμένα, από τις 9 Ιανουαρίου 2016 και για δύο μήνες οι μαθητές της Γ? Λυκείου, Γιάννης Χαλκίτης και Μανώλης Πολιάς, και οι μαθητές της Β? Λυκείου, Κατερίνα Κουτρούλλη και Νικήτας Μαρίνος, συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο σχολείο Lycee Jeanne d? Arc στην πόλη Mulhouse της Γαλλίας. Την επόμενη σχολική χρονιά δύο ακόμα μαθητές μας αλλά και δύο καθηγητές του σχολείου θα συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δραστηριότητα μακρόχρονης κινητικότητας. Το Υπουργείο Παιδείας, παρά την απουσία θεσμικού πλαισίου για τις περιπτώσεις μακροχρόνιας κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, ενέκρινε την μετακίνηση αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για τη χώρα. Συν τοις άλλοις, με έγγραφό του (αρ. Πρωτ. 1072/Η1-05/01/2016) τονίζει ότι θα μεριμνήσει άμεσα για τη ρύθμιση συνολικά του ζητήματος της μακροχρόνιας κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Το σχολείο μας, επομένως, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία του νομοθετικού πλαίσιου που θα προνοεί για τη μετακίνηση μακρόχρονης διάρκειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων όλης της ελληνικής επικράτειας.

Της αναχώρησης των μαθητών στη Γαλλία προηγήθηκε προπαρασκευαστικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Διεύθυνση ειδικών προγραμμάτων διεθνών υποτροφιών - τμήμα προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης - τομέας σχολικής εκπαίδευσης). Ομιλήτριες ήταν η κυρία Βίκυ Μουχτούρη, εκπαιδεύτρια διαπολιτισμικής αφύπνισης και διαπολιτισμικών σχέσεων του Γαλλικού ινστιτούτου και η κυρία Μπέτυ Σιαφάκα, ψυχολόγος της ΑμΚΕ Ίασις. Το σεμινάριο απευθυνόταν αποκλειστικά στους μαθητές για να τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για το ταξίδι και την παραμονή τους στην ξένη χώρα. Συγκεκριμένα, θίχτηκαν θέματα ουσιαστικά, όπως: το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα, διαπολιτισμική προσέγγιση, κοινωνικές ανθρώπινες σχέσεις, διαχείριση άγχους, εξοικείωση στη μεγαλούπολη, διαφορές και συνύπαρξη.  

Ως σχολείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ομιλήτριες, κ. Βίκυ Μουχτούρη και κ. Μπέτυ Σιαφάκα, για την προετοιμασία των μαθητών μας? τις υπευθύνους του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), κυρίες Ρένα Ντρούτσα, Μαρία Ξαρχουλάκου και Μαρία Δρούγκα, για τη συνεργασία, τη διοργάνωση του σεμιναρίου, το χρόνο και την αγάπη τους? τη συντονίστρια για το γαλλικό σχολείο, κ. Elisabeth Lemay? τους εκπαιδευτικούς του γαλλικού σχολείου? τις οικογένειες που φιλοξενούν αφιλοκερδώς τους Έλληνες μαθητές στη Γαλλία? την κ. Πόπη Κωλέττη-Χαραμή για τη γλωσσική προετοιμασία των παιδιών? τις οικογένειες των μαθητών μας για την εμπιστοσύνη αλλά και τη στήριξη στο πρόγραμμα και την όλη προσπάθεια που καταβάλλει το σχολείο μας.

 


Σελίδα 4 από 7

Ρολόι

Εορτολόγιο

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους