Σχολικό Έτος 2021-2022 ,Σύλλογος Καθηγητών

E-mail Εκτύπωση PDF

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΦΙΑΣ,ΠΕ11-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΟΘΗΤΟΣ ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ,ΠΕ02-ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΚΟΥΤΕΛΛΗ,ΠΕ01

ΚΕΡΑΣΙΝΑ ΚΑΣΣΟΥ,ΠΕ02

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΡΕΑ,ΠΕ02

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΓΚΛΗΣ,ΠΕ02

ΑΝΝΑ ΠΑΟΥ,ΠΕ02

ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΛΑΤΣΗ,ΠΕ02

ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥΓΟΥΝΙΑ,ΠΕ02

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΡΓΑΛΗΣ,ΠΕ03

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΕΒΕΛΑΣ,ΠΕ03

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΤΤΑΡΑ,ΠΕ03

ΣΤΑΘΗΣ ΚΛΗΜΗΣ,ΠΕ04.01

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ,ΠΕ04.01

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΟΣ,ΠΕ04.02

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ,ΠΕ04.02

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ,ΠΕ04.04

ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ,ΠΕ04.04

ΕΛΕΝΗ ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ,ΠΕ05

ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΕ06

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ,ΠΕ06

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΖΑΛΟΣ,ΠΕ07

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΛΑΤΣΗΣ ,ΠΕ11

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΤΑΥΛΑΡΙΟΥ,ΠΕ11

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ,ΠΕ80

ΝΟΤΑ ΦΡΑΓΚΟΥ,ΠΕ78

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΟΥ,ΠΕ86

ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΒΟΛΟΝΑΚΗΣ,ΠΕ02 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΣΤΕΛΛΑ ΧΥΔΕΡΙΩΤΟΥ,ΠΕ03 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΠΕΛΛΑ,ΕΒΠ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Σεπτέμβριος 2021 08:59
 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Συνεργασία 1ου ΓΕΛ-ΚΠΕ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνεργασία Νικηφορείου 1ου ΓΕΛ με το ΚΠΕ Κορδελιού

 

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Κάλυμνο μέσα από τη ματιά της βιωσιμότητας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά του Α1 τμήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex.
Παρά την δύσκολη συγκυρία το σχολείο συνεχίζει να συμμετέχει δυναμικά στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία ».Η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, αποτελούμενη από τον κ. Στυλιάδη, τον κ. Σλαυκίδη, τον κ Υφαντή και την κ. Αθανασίου σε συνεργασία με τις υπεύθυνες του περιβαλλοντικού προγράμματος κ. Πάου Άννα και κ Πουγούνια Ειρήνη απασχόλησε δημιουργικά 20 μαθητές και μαθήτριες που μίλησαν για τη γειτονιά τους, για τις ομορφιές και τα περιβαλλοντικά προβλήματα του νησιού τους και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να είναι βιώσιμος ο τόπος τους
Σήμερα συναντηθήκαμε διαδικτυακά με τα παιδιά της Α τάξης του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, σχολείο του δικτύου Βιώσιμη Πόλη. Πέρσι είχε σχεδιαστεί να επισκεφθούν το ΚΠΕ αλλά η πανδημία δεν έμελλε να το επιτρέψει… Απολαύστε τις λέξεις που μας χάρισαν τα παιδιά για τον τόπο τους! Εμείς εισπράξαμε ηρεμία, ομορφιά, δυναμισμό και ελπίδα!
Ευχαριστούμε παιδιά! Ξέρατε πως η Κάλυμνος είναι ένα από το καλύτερα αναρριχητικά πεδία παγκοσμίως Το μάθαμε σήμερα από τα παιδιά

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2021 06:12
 

Από την Κάλυμνο ...στην Ινδία

E-mail Εκτύπωση PDF

Το διαδίκτυο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν συμμαθητές και συμμαθήτριες τους από χώρες εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων. Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο σε πρόταση συνεργασίας από 3 Λύκεια της Ινδονησίας (SΚΜ Νegeri 2,3 Tanjung Selor, SKM Negeri 2 Tarakan) και to Λύκειο των Ινδιών, Jawahar Navodaya Vidyalaya- Palghar, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση την περασμένη εβδομάδα. Κάθε σχολείο εκπροσωπήθηκε από 10 μαθητές και 1 συντονιστή καθηγητή. Από το 1ο ΓΕΛ συμμετείχαν τα παιδιά της Α Λυκείου: Αλαχούζος Αντώνης, Ασπιώτης Σπυρίδωνας, Γιαννιού Ευαγγελία, Διακομιχάλη Καλλιόπη, Ιακώβου Μαρία, Κασιώτη Ευδοκία, Καλογεράκη Μαριάννα, Καρδούλια Μαρία, Νυστάζου Μαρία, Τρουμουλιάρη Αγγελική.

Στόχοι της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα και η διαπολιτισμική εκπαίδευση:  να γνωρίσουν τα παιδιά διαφορετικούς πολιτισμούς, να σέβονται και να εκτιμούν την αξία του κάθε πολιτισμού, να αντιληφθούν τη σημασία της διαφορετικότητας, να συνειδητοποιήσουν πόσα κοινά μπορούν να έχουν με συνομήλικα τους παιδιά διαφορετικών καταβολών

Όλα τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα με την εν λόγω δράση και εξέφρασαν την επιθυμία παρόμοιες δράσεις να επαναληφθούν στο προσεχές μέλλον. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τα συγκεκριμένα σχολεία για τον Μάιο, καθώς πολλά παιδιά από την Ινδία και την Ινδονησία ήθελαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Τον ίδιο μήνα σχεδιάζεται διαδικτυακή συνάντηση και με δύο Λύκεια της Βραζιλίας και του Μεξικού. Με όλες αυτές τις συναντήσεις πιστεύουμε πως δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της τηλεκπαίδευσης, να ταξιδέψουν νοερά σε τόπους μακρινούς και να γνωρίσουν (έστω για λίγο) συνομηλίκους τους.

Ευχαριστίες για τη διοργάνωση οφείλονται στους εκπαιδευτικούς Yuli Yani (Ινδονησία), Βalasaheb Chaudari (Ινδίες), Ειρήνη Πουγούνια (Ελλάδα), υποτρόφους του ιδρύματος Fulbright στο πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας για το έτος 2020.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Μάιος 2021 10:47
 

Σεμινάριο Ιστορίας

E-mail Εκτύπωση PDF

1821kal 2Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς  και της ανάγκης ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία, το Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου υλοποίησε ,σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,τριήμερο σεμινάριο αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Ομιλήτρια η καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ Μαρία Ευθυμίου.Η κυρία Ευθυμίου στα πλαίσια παλαιότερης συνεργασίας  επισκέφθηκε το σχολείο μας και συνομίλησε με τους τελειόφοιτους της θεωρητικής κατεύθυνσης για θέματα Ιστορίας.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Μάρτιος 2021 06:34
 


Σελίδα 1 από 8

Ρολόι

Εορτολόγιο

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους