Study Analysis

E-mail Εκτύπωση PDF

ERASMUS i-DEAL COMPARATIVE STUDY ANALYSIS

Εργασία Σύγκρισης των συστημάτων εκπαίδευσης μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο

πρόγραμμα Erasmus  με το 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου . 

 

Εκδήλωση στο Χρηματιστήριο

E-mail Εκτύπωση PDF

Πρόγραμμα

Για πρώτη φορά στα 140 χρόνια λειτουργίας του, το κουδούνι για την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα χτυπήσουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν διακριθεί  στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

 

Πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες (15 έως 18 χρονών) που έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece, δημιουργώντας τη δική τους μαθητική επιχείρηση με την οποία διαγωνίστηκαν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Σκοπός της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι να επιβραβευθούν  οι μαθητές και οι μαθήτριες για την εξαιρετική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρυνθούν κι άλλα παιδιά στην Ελλάδα να ακολουθήσουν.

 

Οι μαθητές θα κηρύξουν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 10:25 και εν συνεχεία θα παρουσιάσουν τις βραβευμένες καινοτόμες μαθητικές τους επιχειρήσεις.

 

Πρόκειται για τις ομάδες:

 

Α. «Smileybin» Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας: Οι μαθητές δημιούργησαν τον έξυπνο κάδο ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα.  Η ομάδα απέσπασε:

 

– 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016»

 

-Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας «MetLife Life Changer Award»,

 

-Ευρωπαϊκό «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στην πρόεδρο της «Smileybin» Μαρία Κοκάλα.

 

Β:«Μapp» (Marathon APPlication) Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού: Οι μαθητές δημιούργησαν εφαρμογή για κινητές συσκευές τηλεφώνων, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Περιέχει την καινοτόμα υπηρεσία tracking, που προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης των δρομέων. Η ομάδα απέσπασε το  2ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016»

 

Γ: «Εpeikon» Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού: Οι μαθητές δημιούργησαν συνδυασμό εφαρμογής για κινητές συσκευές τηλεφώνων και cardboard VR γυαλιών που μεταφέρει εικονικά τους χρήστες στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, μνημείο του 5ου αιώνα π.Χ., με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισµού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Η ομάδα απέσπασε το 3ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016».

 

Δ:«Κalymnos Climbing Escape»1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου: Οι μαθητές δημιούργησαν ιστοσελίδα που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές. Οι μαθητές απέσπασαν  1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:06
 

Συναυλία Για την Διαφορετικότητα

E-mail Εκτύπωση PDF

Untitled-1Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έχει λανθασμένα ταυτίσει το ευρωπαϊκό

πρόγραμμα Erasmus+ με την ευκαιρία για δωρεάν διακοπές σε διάφορες

ευρωπαϊκές χώρες τόσο για μαθητές/ φοιτητές όσο και για εκπαιδευτικούς.

Το Erasmus+ χρηματοδοτεί τη μετακίνηση εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών

σε ιδρύματα του εξωτερικού, δεν είναι όμως (μόνο) αυτό.

 Αποσκοπεί στο άνοιγμα του σχολείου προς τα έξω, στην τοπική κοινωνία,

σε εθνικό ευρωπαϊκό-διεθνές επίπεδο, μέσω ποικίλων δράσεων.

Μια τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας.

Το 1ο ΓΕ.Λ. Καλύμνου και συγκεκριμένα παιδιά της ομάδας του έργου i-DEAL

του προγράμματος Erasmus+ διοργάνωσαν μια συναυλία για την ανοχή στη

διαφορετικότητα, για τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον ρατσισμό.

 Εδώ όλο το Άρθρο

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 20:20
 

Άρθρο στο Alfa-Vita

E-mail Εκτύπωση PDF

alfavita1

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 18:20
 

Ημερίδα

E-mail Εκτύπωση PDF


20161202 085148-2Με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02/12/2016  στην αίθουσα εκδηλώσεων  του 1ου  1ΓΕ.Λ  Καλύμνου ,ημερίδα .

Υλοποιήθηκε με τη συμβολή συναδέλφων εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ και περιείχε και βιωματικές δράσεις .Στόχος της ημερίδας η εξοικείωση των μαθητών  με την έννοια  ειδικές ανάγκες , καθημερινότητα και τρόποι συμπεριφοράς .

20161202 085109-1

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 20:19
 


Σελίδα 2 από 6

Ρολόι

Εορτολόγιο

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους