Τελετή Έναρξης

E-mail Εκτύπωση PDF

dsc02974

        Οι μαθητές του 1ου Νικηφόρειου Λυκείου Καλύμνου και οι καθηγητές του,υποδέχθηκαν  σήμερα το πρωί 18 μαθητές και 15 καθηγητές από την Βόρεια Ιρλανδία, την Γαλλία, την Αυστρία, την Γερμανία και την Ιταλία με τους οποίους συνεργάζονται στο πλαίσιο του του σχεδίου i-DEAL του ευρωπαϊκού προγράμματοςErasmus+, ετοιμάζοντας μια τελετή που είχε έντονο τοπικό χρώμα.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της Αφροδίτης Νανάκη στο Kalymnosola  στον σύνδεσμο που ακολουθεί :         

Τελετή έναρξης

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015 20:01
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι μας στις Συρακούσες ....

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Φεβρουάριος 2015 06:31 Περισσότερα...
 

Καλώς ήλθατε

 

Για την Ιστορία...

Η Κάλυμνος έχει μεγάλη πνευματική παράδοση.

Το  σχολικό έτος 1958-1959 ιδρύθηκε η Βουβάλειος Τεχνική Σχολή Καλύμνου που λειτούργησε σαν Κατώτερη Τεχνική

Σχολή. Το σχολικό έτος 1982-1983 καταργούνται οι κατώτερες τεχνικές σχολές και ιδρύονται οι Μέσες Τεχνικές Σχολές

και τα Τεχνικά Λύκεια.Έτσι και η Βουβάλειος Τεχνική Σχολή λειτουργεί σαν Μέση Σχολή ,διετούς  φοίτησης  με δύο

τμήματα :το Μηχανολογικό και το Ηλεκτρολογικό .   


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015 23:34 Περισσότερα...
 

Το 1 ΓΕΛ στις Συρακούσες

E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΟ 1Ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

 

10959703 913921292000936_6398486791778667667_nΑντιπροσωπεία του Νικηφορείου 1ου ΓΕ.Λ. Καλύμνου μετέβη στις Συρακούσες κατά το διάστημα 25-30 Ιανουαρίου προκειμένου να λάβει μέρος στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες του προγράμματος Erasmus+. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από 2 καθηγήτριες φιλολόγους, τις κυρίες Άννα Πάου και Ευδοκία Πλάτση, 3 παιδιά της Β? τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ορίστηκαν κατόπιν κλήρωσης, τους Γρηγόρη Κόκκινο, Μιχάλη Καλογεράκη, Αναστασία Κλήμη, και τη συντονίστρια του προγράμματος για το ελληνικό σχολείο, Ειρήνη Πουγούνια.

Στις Συρακούσες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των συνεργαζομένων σχολείων στα πλαίσια του έργου i-DEAL του προγράμματος Erasmus+. Μετέβησαν αντιπροσωπείες με τον ίδιο αριθμό μελών από τα σχολεία της Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστρίας και Βορείου Ιρλανδίας. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στις οικογένειες ιταλών συμμαθητών τους, βίωσαν ? έστω και προσωρινά ? τον ιταλικό τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους, συμμετείχαν σε δραστηριότητες του σχολείου ενώ για δύο ημέρες απασχολήθηκαν σε τοπικές επιχειρήσεις.

Οι συντονιστές-υπεύθυνοι του έργου για τα έξι σχολεία προγραμμάτιζαν τις επόμενες δράσεις του έργου. Οι καθηγητές τις αντίστοιχες μέρες δίδαξαν, στην αγγλική γλώσσα και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ιταλό καθηγητή, μαθήματα της ειδικότητάς τους. Συγκεκριμένα, η κυρία Πάου δίδαξε ποίηση του Καβάφη («Ιθάκη», «Ποσειδωνιάται») ενώ η κυρία Πλάτση δίδαξε τον β? ελληνικό αποικισμό. Τα συγκεκριμένα μαθήματα επιλέχθηκαν καθώς ανταποκρίνονταν περισσότερο στις παραστάσεις των ιταλών μαθητών: ας μην λησμονούμε ότι οι Συρακούσες ήταν αρχαία ελληνική αποικία, η πόλη βρίθει αρχαιοτήτων και οι κάτοικοι νιώθουν Έλληνες μέχρι και σήμερα!

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2015 08:55 Περισσότερα...
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+/ ΔΡΑΣΗ ΚΑ2

 

Ιστορικό

Το 1ο ΓΕ.Λ. Καλύμνου, αποδεχόμενο πρόσκληση συνεργασίας από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία υπέβαλε τον Απρίλιο του 2014 αίτηση στα πλαίσια της δράσης ΚΑ2- «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» - «Στρατηγικές συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων».

Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η αίτησή με κωδικό 2014-1-UK01-KA201-000046_6 και τίτλο «Innovative Digital European Active Learning (i-DEAL)», στην οποία το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος εγκρίθηκε για επιχορήγηση.

Τον Οκτώβριο υπογράφηκε η σύμβαση επιχορήγησης μεταξύ του Νικηφορείου 1ου ΓΕ.Λ. Καλύμνου και του Ι.Κ.Υ.

 

Το έργο i-DEAL

Το έργο φέρει τον τίτλο i-DEAL που συνιστά ακρωνύμιο των λέξεων: I: Innovative = καινοτόμος, D: Digital = ψηφιακή, E: European = ευρωπαϊκή, A: Active = ενεργός, L: Learning = μάθηση. Φιλοδοξία του προγράμματος είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί να εξοικειωθούν (περισσότερο) με τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται σε μεγαλύτερο βαθμό για τη διενέργεια του μαθήματος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015 23:50 Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 6 από 7

Ρολόι

Εορτολόγιο

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους