Το 1ο ΓΕ.Λ. πρωτοπόρο στις δράσεις του Erasmus+

E-mail Εκτύπωση PDF

Untitled-1

 

Το σχολείο μας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα μέσης εκπαίδευσης που στα χρονικά του θεσμού Erasmus+ στην Ελλάδα απέστειλε αντιπροσωπεία τεσσάρων μαθητών στο εξωτερικό σε μακρόχρονη κινητικότητα. Συγκεκριμένα, από τις 9 Ιανουαρίου 2016 και για δύο μήνες οι μαθητές της Γ? Λυκείου, Γιάννης Χαλκίτης και Μανώλης Πολιάς, και οι μαθητές της Β? Λυκείου, Κατερίνα Κουτρούλλη και Νικήτας Μαρίνος, συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο σχολείο Lycee Jeanne d? Arc στην πόλη Mulhouse της Γαλλίας. Την επόμενη σχολική χρονιά δύο ακόμα μαθητές μας αλλά και δύο καθηγητές του σχολείου θα συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δραστηριότητα μακρόχρονης κινητικότητας. Το Υπουργείο Παιδείας, παρά την απουσία θεσμικού πλαισίου για τις περιπτώσεις μακροχρόνιας κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, ενέκρινε την μετακίνηση αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για τη χώρα. Συν τοις άλλοις, με έγγραφό του (αρ. Πρωτ. 1072/Η1-05/01/2016) τονίζει ότι θα μεριμνήσει άμεσα για τη ρύθμιση συνολικά του ζητήματος της μακροχρόνιας κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Το σχολείο μας, επομένως, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία του νομοθετικού πλαίσιου που θα προνοεί για τη μετακίνηση μακρόχρονης διάρκειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων όλης της ελληνικής επικράτειας.

Της αναχώρησης των μαθητών στη Γαλλία προηγήθηκε προπαρασκευαστικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Διεύθυνση ειδικών προγραμμάτων διεθνών υποτροφιών - τμήμα προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης - τομέας σχολικής εκπαίδευσης). Ομιλήτριες ήταν η κυρία Βίκυ Μουχτούρη, εκπαιδεύτρια διαπολιτισμικής αφύπνισης και διαπολιτισμικών σχέσεων του Γαλλικού ινστιτούτου και η κυρία Μπέτυ Σιαφάκα, ψυχολόγος της ΑμΚΕ Ίασις. Το σεμινάριο απευθυνόταν αποκλειστικά στους μαθητές για να τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για το ταξίδι και την παραμονή τους στην ξένη χώρα. Συγκεκριμένα, θίχτηκαν θέματα ουσιαστικά, όπως: το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα, διαπολιτισμική προσέγγιση, κοινωνικές ανθρώπινες σχέσεις, διαχείριση άγχους, εξοικείωση στη μεγαλούπολη, διαφορές και συνύπαρξη.  

Ως σχολείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ομιλήτριες, κ. Βίκυ Μουχτούρη και κ. Μπέτυ Σιαφάκα, για την προετοιμασία των μαθητών μας? τις υπευθύνους του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), κυρίες Ρένα Ντρούτσα, Μαρία Ξαρχουλάκου και Μαρία Δρούγκα, για τη συνεργασία, τη διοργάνωση του σεμιναρίου, το χρόνο και την αγάπη τους? τη συντονίστρια για το γαλλικό σχολείο, κ. Elisabeth Lemay? τους εκπαιδευτικούς του γαλλικού σχολείου? τις οικογένειες που φιλοξενούν αφιλοκερδώς τους Έλληνες μαθητές στη Γαλλία? την κ. Πόπη Κωλέττη-Χαραμή για τη γλωσσική προετοιμασία των παιδιών? τις οικογένειες των μαθητών μας για την εμπιστοσύνη αλλά και τη στήριξη στο πρόγραμμα και την όλη προσπάθεια που καταβάλλει το σχολείο μας.

 

Ευχαριστούμε, Ιρλανδία!

E-mail Εκτύπωση PDF

Ευχαριστούμε, Ιρλανδία!


irlandia


 

Οι Έλληνες φημίζονται για την φιλοξενία και το θερμό του χαρακτήρα τους.

Στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Βόρειο Ιρλανδία αποδείχθηκε πως έχουν ισάξιους

ανταγωνιστές στη δυτική εσχατιά της Ευρώπης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 20:39 Περισσότερα...
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

  

DSC09416Τ

 1

Το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου στο πλαίσιο της Δράσης Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού διοργάνωσε στο Στάδιο Καλύμνου αγώνες Ποδοσφαίρου Μπάσκετ και Βόλλευ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 20:22 Περισσότερα...
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Προκήρυξη ημερήσιας εκδρομής του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Πάτμο. Δείτε το σχετικό έγγραφο κάνοντας κλικ εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015 08:26
 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

 p8310015

  Με τη συνεργασία της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών και του Δήμου Καλυμνίων

 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας ένα εξαίρετο σεμινάριο με μαθήματα αναφερόμενα σε    θέματα  φυσικής.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2015 20:42
 


Σελίδα 6 από 8

Ρολόι

Εορτολόγιο

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους